niedziela, 26 marca 2017

Pierś z kurczaka w cieście francuskim z papryka,szpinakiem i mozzarella

Piękny dziś dzień! Słoneczko świeci,czuć wiosnę :-)
 Właśnie zjedliśmy obiad i był tak smaczny,że postanowiłam się nim z Wami podzielić.
Wiele razy robiłam mięso zapiekane w cieście z różnymi dodatkami, cebulką,pieczarkami i serem żółtym też jest pysznie.
SKŁADNIKI

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki serka topionego
  • 1 mała czerwona cebula
  • pół żółtej papryki 
  • 2 garście szpinaku 
  • sól,pieprz,cebula w proszku (możesz pominąć cebule w proszku i dodać ulubione przyprawy)
  • ser mozarella
  • jajko do po smarowania
1. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni do miękkości 
2. Dodajemy porwany szpinak i podsmazamy chwilę.
3.Dodajemy serek topiony,przyprawy,smażymy do roztopienia serka.
4. Pierś z kurczaka nacieramy Vegetą
5. Ciasto francuskie przekrajamy na 2 części 
6. Środek smarujemy łyżeczka koncentratu,kładziemy pierś z kurczaka,nadzienie z papryki i szpinaku,oraz pokrojoną w plastry mozzarellę. 
7. Ciasto francuskie składamy i dociskamy brzegi delikatnie widelcem. Smarujemy rozmieszanym jajkiem. To samo robimy z drugą częścią ciasta. 
8.Pieczemy 30-35 minut w 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz