Właśnie zjedliśmy obiad i był tak smaczny,że postanowiłam się nim z Wami podzielić.
Wiele razy robiłam mięso zapiekane w cieście z różnymi dodatkami, cebulką,pieczarkami i serem żółtym też jest pysznie.
SKŁADNIKI
- 2 filety z piersi kurczaka
- opakowanie ciasta francuskiego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki serka topionego
- 1 mała czerwona cebula
- pół żółtej papryki
- 2 garście szpinaku
- sól,pieprz,cebula w proszku (możesz pominąć cebule w proszku i dodać ulubione przyprawy)
- ser mozarella
- jajko do po smarowania
1. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na patelni do miękkości
2. Dodajemy porwany szpinak i podsmazamy chwilę.
3.Dodajemy serek topiony,przyprawy,smażymy do roztopienia serka.
4. Pierś z kurczaka nacieramy Vegetą
5. Ciasto francuskie przekrajamy na 2 części
6. Środek smarujemy łyżeczka koncentratu,kładziemy pierś z kurczaka,nadzienie z papryki i szpinaku,oraz pokrojoną w plastry mozzarellę.
7. Ciasto francuskie składamy i dociskamy brzegi delikatnie widelcem. Smarujemy rozmieszanym jajkiem. To samo robimy z drugą częścią ciasta.
8.Pieczemy 30-35 minut w 180°C.