Przeczytałam o niej naprawdę dużo pozytywów
2. Smażymy mieszając do momentu wypłynięcia oleju na wierzch i dodajemy
1 łyżeczkę soli
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczkę kuminu
1,5 łyżeczki chilli
1,5 łyżeczki kolendry
wszystko mieszamy i ponownie gotujemy
3. Wcześniej oddzielone od łodyżek listki methi (3 pęczki) myjemy i siekamy, po czym dodajemy na patelnie. Mieszamy, zakrywamy i gotujemy na małym ogniu 20 minut.
4. Po tym czasie dodajemy 2 łyżki masła, 1/2 łyżeczkę soli oraz 4 ziemniaki pokrojone.
5. Gotujemy do miękkości ziemniaków
6.Jeśli po gotowaniu została jakaś woda ( u mnie ładnie się zredukowało), to gotuj chwilę na dużym ogniu do odparowania.
Podawaj z naan lub chapati
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz