Od dziecka uwielbiam kinder country, zawsze kupowałam po kilka sztuk z kieszonkowego i zajadałam z przymkniętymi powiekami :)
Ostatnio podczas pobytu w Polsce, moja siostra i ja zrobiłyśmy właśnie to ciacho! Kinder country!
Dzieciaki były zachwycone i mi też bardzo smakowało :)
SKŁADNIKI
350 ml śmietanki 36 %
250 g serka mascarpone
250 g herbatników
1,5 saszetek śmietan fixu
1 biała czekolada
2 mleczne czekolady
3,5 szklanki płatków Kangus
1. Roztapiamy czekolady w kąpielach wodnych i ostawiamy do ostudzenia ( białą i mleczne osobno)
2. 200 ml śmietany ubijamy z 1 śmietan fixem, kiedy jest sztywna dodać serek mascarpone (zimny z lodówki), powoli dolewamy ZIMNĄ, roztopioną czekoladę ciągle miksując, następnie dodajemy 3 szklanki płatków kangus.
ŚMIETANA MUSI BYĆ MOCNO SCHŁODZONA, TAK SAMO MISKA, W KTÓREJ BĘDZIEMY UBIJAĆ.
3.Ubijamy pozostałe 150 ml śmietanki z 0,5 paczki śmietan fixu, i dodajemy do roztopionej mlecznej czekolady, delikatnie mieszamy.
4. Tortownicę, lub inną foremkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy herbatniki, na to wlewamy białą masę, wyrównujemy, ukłądamy kolejną warstwę herbatników, a na to masę z czekolady mlecznej, wyrównujemy i posypujemy pozostałymi kangusami.
Chowamy do lodówki na noc.
Gotowe :)
przepis zaadoptowany ze strony smaker.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz